Salam de Biscuiti

Ingrediente:

–          300 gr. nuci romanesti hidratate;

–          4 – 6 linguri de cacao;

–          50 – 100 gr. fulgi de cocos;

–          50 – 75 gr. stafide negre fara samburi hidratate;

–          10 – 15 curmale hidratate;

–          100 – 150 ml apa;

–          2 linguri indulcitor natural;

–          1 ceasca sau 1 pahar visine sau cirese congelate;

In robotu de bucatarie (food processor, robotul cu lama in forma de S) se amesteca 80% din cantitatea de nuci (pastram 2-3 linguri pentru mai tarziu) si se proceseaza pana se vor marunti foarte fin. Peste pasta astfel obtinuta adaugam pudra de cacao, 80% din stafidele hidratate, curmalele, fulgii de cocos, apa si indulcitorul natural si le mai procesam putin pana ce se omogenizeaza.

Scoatem lama robotului si adaugam peste stafidele ramase, nucile pe care le maruntim si visinele congelate impreuna cu zeama lasata de acestea.

Compozitia rezultata se modeleaza dupa preferinte (in forma de salam de biscuiti sau trufe imbracate in fulgi de cocos).

Tips & Tricks: Nucile si fructele deshidratate se vor lasa la inmuiat peste noapte

Pofta Buna!

 Sursa de inspiratie: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/salam-de-biscuiti.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ligia Pop

Autor, Raw Chef, Consultant Nutriție

%d blogeri au apreciat asta: