Tort cu Visine

a. Frisca de caju sau blatul

–          Zeama de lamaie obtinuta de la 4 lamai mici sau 2 lamai mari;

–          1 pahar de apa;

–          2 cani sau 300 gr. caju hidratat peste noapte;

–          ¼ nuca cocos sau 50-75 gr fulgi de nuca de cocos;

–          ½ pastaie vanilie;

–          2-3 Lg indulcitor natural (eu am folosit miere);

–          1-2 lingurite coaja de lamaie marinata in 4-5 linguri de coniac/lichior/crema de wiskhy;

Se rade coaja lamailor si se pune la macerar in frigider dimpreuna cu cantitatea de coniac aleasa de dumneavoastra pret de min 30 de min. Ulterior vom stoarce lamaile de zeama, iar cantitatea de lichid obtinuta o vom strecura de pulpa si samburi. In urma acestui proces ar trebui sa ramanem cu ~ 200 ml zeama de lamaie.

Zeama de lamaine, jumatate de pahar de apa, Nucile caju, nuca de cocos, pastaia de vanilie, indulcitorul natural si coaja de lamaie marinata se proceseaza in blander pana veti obtine o crema fina asemanatoare cu frisca. In cazul in care este necesar adaugati pe parcurs si cealalta jumatate de pahar de apa.

Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de blat de tort (varianta prevazuta cu tava).

b. Glazura de visine

–          400 gr visine proaspete sau congelate;

–          1 pahar de apa in cazul in care folosim fructele proaspete;

Daca folositi fructe congelate lasati-le intr-o strecuratoare la decongelat, zeama lasata de fructe pastrati-o pentru a o adauga ulterior in glazura.

Fructele dimpreuna cu o cantitate de lichid necesara se proceseaza in blander pana ce obtinem o pasta de consistenta unei glazuri. Crema obtinuta se adauga peste blatul de caju si impreuna cu un betisor de lemn sau coada unei lingurite lungi se intrepatrund cele doua creme creand astfel orice model doriti.

Dupa ornare tortul se va lasa la congelator pentru aproximativ 1h in cazul in care urmeaza sa il consumati in aceeasi zi, in caz contrar poate fi pastrat la concelator pentru aproximativ 1 saptamana. Cand doriti sa-l consumati, il lasati la temperatura camerei pentru ~ 10-20 min. Va fi gata de servit in momentul in care blatul este suficient de moale pentru a fi taiat.

Tips & Tricks:

  1. In cazul in care cantitatea unui produs variaza intre doua valori (de ex. 2-3 linguri indulcitor natural) va recomand sa adaugati initital valoare inferioara (adica doar doua lingiri de indulcitor) urmand a completa reteta dupa gust, daca este necesar.
  1. Ordinea in care adaugati ingredientele in blander este foarte importanta, motiv pentru care eu adaug intai ingredientele lichide si apoi pe cele dense.
  1. Cand preparati glazura de fructe adaugati lichidul treptat pentru a nu-i da o textura prea moale.

Pofta Buna!

Sursa de inspiratie: http://ligiapop.com/2011/02/28/ligias-kitchen-tort-de-frisca-cu-visine/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ligia Pop

Autor, Raw Chef, Consultant Nutriție

%d blogeri au apreciat asta: