Guacamole

Ingrediente:

–          3 fructe de avocado bine coapte;

–          sucul de la o jumatate de lamaie;

–          2 legaturi patrunjel proaspat;

–          2 legaturi marar la fel de proaspat;

–          2 – 3 fire de ceapa verde;

–          4 – 6 catei de usturoi;

–          4 – 6 rosii cherry;

–          1 ardei gras de marime medie;

–          1 lingurita rasa de ardei chili;

–          sare dupa gustul fiecaruia;

Fructele de avocado se taie pe jumate, se indeparteaza samburele si cu ajutorul unei linguri se scobeste miezul. In cazul in care fructele sunt bine coapte acesta ar trebuie sa se ideparteze foarte usor.  Puneti miezul intr-un castron de marime medie si adaugati peste sucul de la o jumatate de lamaie.

Restul ingredientelor se vor toca marunt si se vor amesteca impreuna intr-un alt castron.

Dupa ce ati teminat de tocat adaugati mai intai jumatate din cantitatea de avocado intr-un blander,  apoi legumele tocate marunt si peste acestea restul de avocado ramas (mai exact adaugati ingredientele sub forma de sandwich).  Mixati initial la o treapta inferioara si cresteti usor viteza pana ce obtineti o pasta cremoasa, puternic aromata.

Pofta Buna!

Lasă un comentariu

Ligia Pop

Autor, Raw Chef, Consultant în Nutriție